Τιμή στη Γυναίκα από την Ε.Α.μ.Π.Σ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-αφιέρωμα της Ένωσης Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Νομού Μαγνησίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στον χώρο της στο Πολυδύναμο Κέντρο Νέας Ιωνίας, το οποίο παραχωρήθηκε ευγενώς από τον Δήμο Βόλου.

Στην εκδήλωση,  με θέμα “Υγεία και Πρόληψη”, οι ομιλήτριες κα Βάσω Περδίκη, Κοινωνική Λειτουργός και η κα Μαριλένα Γιαλαμά, Νοσηλεύτρια  από την ΤΟ.Μ.Υ Νέας Ιωνίας Βόλου, ενημέρωσαν τους  παρευρισκόμενους για την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, τις γυναικολογικές εξετάσεις και ανέλυσαν το θέμα της εμμηνόπαυσης, τις επιπτώσεις και την αντιμετώπισή της. Τόνισαν επίσης την σημασία της ενημέρωσης και των προληπτικών εξετάσεων για την προαγωγή της υγείας.
Από την πλευρά του  ο κ. Ευάγγελλος Ηλιάκης, υπεύθυνος της Αιματολογικής και Ογκολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, αναφέρθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση της ανθρώπινης υγείας με φυσικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμη ως ομιλήτρια και τίμησε με την παρουσία της και η κα Αισώπου Μάρω, Συγγραφέα – Αφηγήτριας Παραμυθιών,  η οποία ενθουσίασε τους συμμετέχοντες με την ομιλίας της για την Γυναίκα στο ‘’χθες και το σήμερα’’, ενώ συγκίνησε με ένα ποίημά της αφιερωμένο στη γυναίκα ειδικά για την ημέρα αυτή. Τόνισε δε ότι πρόκειται για μια σημαντική επετειακή γιορτή, αλλά όπως υπογράμμισε η Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα.

Συγκινητική ήταν και η μαρτυρία του μέλους της Ένωσης κας, Κυριακής - Αργυρής Πολυμέρου η οποία μίλησε για την καθημερινότητα της γυναίκας με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και τον τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Πρόεδρος της Ένωσης κα Γιούλη Στανίση η οποία κλείνοντας ευχήθηκε Υγεία και Αγάπη σε όλους, να κυνηγάμε τα όνειρά μας και τις φιλοδοξίες μας, να αγαπάμε τον εαυτό μας, και να τον προσφέρουμε τελικά στην κοινωνία.

Γιατί όπως τόνισε ο τρόπος με τον οποίο αγαπάμε και προσφέρουμε τον εαυτό μας, είναι ο τρόπος που μαθαίνουμε στους άλλους να αγαπούν και να προσφέρουν!

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από το βίντεο της εκδήλωσης.